En dator köpguide för nybörjaren

Köp guiden

Erbjuder en omfattande analys av dagens bästa stationära PC-maskinvara som spänner över fem väl differentierade budgetar. Om datorn är en stationär dator är den första definitionen formfaktorn eller typen av fall.Datorer kundvagn

Desktop PC-fodral finns i flera olika tornstorlekar – fullt torn, mikro, liten formfaktor (SFF) och mini. Det spelar ingen roll vilken du väljer? Ja, om du vill sätta mycket hårddiskar i, eller ett riktigt grunt grafikkort, då behöver du ett större fall. Ett kraftfullt grafikkort behöver en större strömförsörjning för att köra den. Och är också ett fullstort kort så kommer det att behöva ett fullstort torn.

Börjar på ~ 4000 kr för en prisvärd PC med medelstora arbetsbelastningar. Följt av två välbalanserade entusiastorienterade maskiner, en premium hög prestanda model. Och slutligen en drömmaskin som helt och hållet ignorerar pris/prestationsvärde helt och hållet. Med fokus på mesta och bästa hårdvara som finns tillgänglig. Oavsett om du är en första byggaren som söker rådgivning eller en erfaren entusiast, har vi täckt dig.

Extrem modellen

Arbetstationsliknande prestanda, extreme multitasking, för mycket krävande spel. Extremmodellen styrs inte av en budget. Bärbara datorer i allmänhet är inte lätt att expandera och har ofta en kortare användbar livslängd än skrivbord som följd. Dock är bärbara datorer bärbara vilket är en extra bonus. Välj den bästa hårdvaran och bortse från tillhörande prispremie. Om det är ”extremt” nog, så hittar du det i den här modellen.

Instegs modell

Bra prestanda snabba för vardaglig databehandling tillfälligt spelande. Instegsmodellen är en utmärkt kompanjon för att köra allmänna applikationer. Och en tillräcklig lösning för även de senaste spelen på marknaden. Om än med något av ögonkastet som ringts ner.

Lyx modellen

Högpresterande prestanda, mycket bra multitasking, krävande spel. Lyxsystemet är en hög prestanda maskin utan för hög prissättning. Varje komponent är noggrant granskad och erbjuder mest hästkrafter för din greenback.

Mindre fall begränsar också de val du måste göra i förhållande till maskinvaruinställningarna. Med ett mini-fodral passar det bara de minsta komponenterna. Som en SSD-enhet (solid state drive) och det kan ofta också öka priset. Om en komponents premiepris inte är berättigat, kommer det inte att göra snittet.Dator

Entusiast modell

Utmärkt prestanda, bra multitasking, perfekt för spel. Entusiast PC innehåller en blandning av både Instegsmodellen och lyx modellen, vilket gör det mest balanserade av modeller. Avsikt är att hålla detta system inom greppet för den genomsnittliga datorentusiasten.

Om datorn är en bärbar dator definierar beskrivningen i första raden vanligtvis skärmstorleken och typen. t.ex. 14 ”FHD 1920 × 1080. Små, snygga, tunna och ljusa är moderna med bärbara datorer just nu. Men det offer du gör är det som begränsar alternativen för att uppgradera din hårdvara över tiden. Som erbjuder en fullt laddad dator minus några av de onödiga klockorna och visselpiporna. Som skulle kunna ge dig en extra stor eller två.

Budgetklass

Anständigt prestanda för daglig datorbehandling spel med tilläggs grafikkort. Om du bara behöver skapa några dokument och kontrollera din e-post, kan du få mycket mindre än. Budgetbyggnad ger dig dock ett system som är acceptabelt för någon roll förutom att du kör grafiskt intensiva applikationer.  Vilket också kan uppnås genom att investera i ett dedikerat grafikkort.

Lämna ett svar