Klädhandelns utveckling i ryssland

Ryska klädtillverkareRussian flag

Som Sportmaster en återförsäljare av sportkläder och träningsredskap. Har stadigt börjat expandera på de asiatiska marknaderna. Enligt , affärschefen för SGroup, betraktade företaget Kina som en potentiell växande marknad. Och redovisade till färre inträdeshinder i landet jämfört med andra asiatiska länder.

På senare tid har den ryska klädindustrin bevittnat drastiska förändringar på grund av den stabila dippen i Rubeln. En sådan förändring är ”marknadsförskjutning” till länder i Sydostasien, främst Kina och Indien.

Den ryska klädmarknaden

Har blivit en av de sex största i Europa efter en betydande årlig tillväxt under 2000-08. Enligt FCGroup har storleken på den ryska modemarknaden 2013 ökat med 4,8% jämfört med föregående år. Således kläder, skor och accessoarer motsvarar 2 448 bl rubel alla tillsammans.

Anledningen till denna ”marknadsförskjutning” kan hänföras till försvagningen av rubel samt prognosen från PWC 2015-16. Vilket tyder på att konsumentutgifterna för kläder och skor i Asien år 2018. Förväntas nå nästan US $ 920 miljarder jämfört med en uppskattad 625 miljarder dollar 2014. Marknaden har också en låg koncentration av inhemska och internationella klädmärken. Vilket gör det till en mycket attraktiv investeringsmöjlighet för utländska investerare.

Denna rapport

ger en viktig inblick och analys på den ryska klädmarknaden. Som ger väsentlig information om dess utveckling och struktur. De viktigaste inhemska och internationella varumärkena, inhemska producenters konkurrenskraft, import och exportmarknader och preferenser för ryska konsumenter. Klädssegmentet motsvarar 1 503 bl. rubel och är den största (61,4%). Skor – 27% (661 bl. rubel) och tillbehör – 11,6% (284 bl. rubel).

Det täcker också de potentiella problem som klädmärken. Märken som vill komma in och expandera till marknaden och ger framtidsutsikter. Klädaffärerna är också angelägna om att utforska de digitala sätten att komma in i den asiatiska marknaden . En av de ryska detaljhandelsmärkena  SELA har samarbetat med e-handelsplattformar. Som Amazon och Myntra, att sälja sina samlingar online och driva sig i mittenmarknadskategorierna. Den nyligen lanserade e-handelsportalen, TataCliq, är också ett partnerskap mellan Concept Group och Tata Group. Med syftet att sälja ”Made in Russia” -kläder på den indiska marknaden.

Den globala krisenRussian girl

Trots att den påverkades av den globala ekonomiska krisen förväntas marknaden stabil återhämtning under 2011 och därefter. Kvinnors kläder har den största delen av marknaden, men herrkläder och barnkläder är de mest lovande när det gäller tillväxtutsikter. År 2014 minskade marknadens utveckling och omsättningen under årets första kvartal minskade med 7-8% jämfört med 2013 (i euro). För tillfället (början 2015) är det svårt att förutsäga situationen eftersom rubeln förlorat över 30% av det värde.
I praktiken betyder det faktiskt en oundviklig prisökning på alla varor, både importerade och inhemska.

Lämna ett svar